Youth Equality Promotion Association - ADAPTO
Suntem o organizaţie de tineri, cu tineri, pentru tineri, indiferent de sex, nationalitate, culoare, religie, venituri, stare financiara, statut social, abilitati şi dizabilitati , vizănd dezvoltarea armonioasă a tinerilor pe baza principiilor egalităţii de şanse şi promovând voluntariatul.
   Home      Voluntari

Voluntariatul
Voluntariatul este activitatea desfasurata din proprie initiativa, prin care o persoana fizica îsi ofera timpul, talentele si energia în sprijinul altora fara o recompensa de natura financiara  sau contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata în domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învatamânt, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea.

Voluntari locali

.


Voluntari InternaţionaliServiciul european de voluntariat

Serviciul european de voluntariat (SEV) sprijina serviciul de voluntariat transnational al tinerilor.
Aspira la dezvoltarea solidaritatii si promoveaza toleranta intre tineri, in primul rand dorind sa intareasca coeziunea sociala in Uniunea Europeana. Promoveaza cetatenia activa si intensifica intelegerea reciproca intre tineri. Aceste obiective generale trebuie sa fie indeplinite prin:

  • sprijinirea participarii tinerilor in diferitele forme ale activitatilor voluntare, ambele in cadrul sau in afara Uniunii Europene,
  • oferirea de oportunitati tinerilor pentru ca acestia sa-si exprime angajamentul prin activitati voluntare la nivel european si international,
  • implicarea tinerilor in actiuni ce cresc solidaritatea intre cetatenii Uniunii Europene,
  • implicarea tinerilor voluntari in activitati tip non-profit fara a fi platiti, pentru beneficiul public general al altei tari decat cea de rezidenta.

Serviciul european de voluntariat este un serviciu de “invatare”: prin intermediul experientelor de invatare non-formala tinerii isi imbunatatesc si/sau capata competente pentru dezvoltarea personala, educationala si profesionala, cat si pentru integrarea lor sociala. Elementele de invatare constau intr-o definitie reciproc agreata a: rezultatelor asteptate in urma invatarii, a proceselor si metodelor, a certificarii competentelor capatate, a participarii voluntarului in ciclul de pregatire SEV si continua dezvoltare a sarcinilor, sprijinul lingvistic si personal, incluzand prevenirea situatiilor de criza si mecanismul de gestionare al acestora.        
        
    
 
 

(c) 2014 ADAPTO - All right reserved